Jetlag - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Yvonne Meijer - WaarBenJij.nu Jetlag - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Yvonne Meijer - WaarBenJij.nu

Jetlag

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Yvonne

07 Juni 2008 | Suriname, Paramaribo

Hallo lieve mensen,

hier weer een berichtje uit het verre Suriname. Ik kan nog geen foto's op de site zetten jammer genoeg omdat in dit internetcafe de verbinding hier erg langzaam voor is. Gister zat ik in een cafe waar het wel kon, maar toen had ik meer zin om de omgeving te bekijken.

Ik ben nu een aantal dagen in Suriname en het voelt goed. Heel erg goed. Ik heb een heerlijk huis met hele lieve mensen die me helpen waar dat nodig is. Het is wel even wennen aan de warmte. Alles plakt als je ook maar een heel klein stukje loopt. Ik heb dan ook maar bedacht dat 's ochtends sporten het beste is. Ik heb nu al twee keer 's ochtends hardgelopen en dat bevalt wel goed.
Nusa ik mis je wel hoor. Het samen sporten was wel heel erg gezellig. Nu kijken veel Surinamers me aan alsof ik gek ben. Maargoed ik houd vol, ze wennen er vast wel aan.

Gisteren zijn we de hele dag in Paramaribo geweest. Ik vond het een hele mooie stad. Wel moet ik er aan wennen dat je overal nagefloten en gesist wordt. "Hey Sneeuwwitje, ga je mee?"
Hier heeft Loes meer last van dan ik, maar vervelend is het wel.
De hele dag heb ik Paramaribo bekeken en we zijn in het bekende cafe van Paramaribo geweest 't Vat. Hier komen erg veel Nederlanders. Maandagmiddag ben ik van plan hier Nederland- Italie te gaan kijken. Dit begint voor ons 's middags om kwart voor 4.

Vandaag heb ik de familie 's ochtends geholpen met eenden voeren en gieten naar de wei brengen. Ook heb ik het erf helemaal bladervrij gemaakt. Best wel leuk werk hoor.

Aankomende maandag ga ik voor het eerst naar het weeshuis. Ik heb er echt heel veel zin in. Ik ben namelijk niet iemand die heel lang thuis kan zitten. Daarom ben ik wel blij dat ik maandag aan het werk kan. Mijn idee is om ongeveer 4 dagen te werken. Misschien meer, maar dat hangt af van het gesprek morgen. Mijn handen jeuken.

Vandaag ging ik met een meisje van de familie kip halen. Ik zei dat ik misschien ook wel wat mee zou nemen als de kip er goed uitzag. Wat bleek nou, we gingen geen kant en klare kip halen, maar een levende kip, in een tas, hopsa, mee naar huis om te slachten. Toch wel een heel andere wereld, maar erg leuk om te horen. Ik heb toen maar besloten geen kip mee te nemen.

Wat ik heb geleerd:
- muggen zijn er wel, alleen zoemen ze niet, ik weet even niet meer of het dan mannetjes of vrouwtjes zijn.
- sneeuwwitje is hier een veel gebruikt woord.
- bussen hebben geen tijden. Vandaag gingen we naar de Mall en we hebben er 1,5 uur over gedaan, excl. een half uur wachhtijd bij de halte, omdat de bus eerst nog verder reed en daarna pas de goede kant op.
- als jij aardig bent naar de mensen doen ze ook zeker aardig terug.
- vandaag voor het eerst gewassen. Er zaten alleen pluisjes in de was waardoor mijn zwarte truitje nu aardig pluizig is geworden.

Nou luistjes, Heeeeel erg bedankt voor jullie leuke reacties en dat jullie mijn site in de gaten houden. Suzie, dat filmpje is vast heel leuk, maar nergens is de verbinding zo snel datik hem kan zien.

Ik had niet gedacht dat jullie allemaal zouden kijken. Maar echt toppie!!!!!

Dikke kus en ik zal snel schrijven hoe het is in het weeshuis en misschien wel een foto erbij zetten!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Fonnie

• 07 Juni 2008 - 19:54

Suzanne:

Jeuj, de eerste reactie! We missen veel zo te horen. Vind het vooral jammer dat ik de levende kip niet op beeld vast heb kunnen leggen... Of je gezicht! De groenten!

• 07 Juni 2008 - 22:16

Ben En Co:

Leuk te lezen hoe het leven daar is,zijn benieuwd naar je ervaring in het weeshuis.Wij eten kip uit het pannetje

• 08 Juni 2008 - 06:41

Corine:

Hee Yvon!
    Leuk te lezen dat het goed met je gaat! Grappig te zien hoe anders het allemaal is daar. Ik wens je veel plezier in het weeshuis maandag, en met alle andere dingen natuurlijk!!
    Liefs Corine

• 08 Juni 2008 - 10:33

Nusa:

Levende kip?!? Nou doe mij er maar 1 uit de koelcel bij de Dirk.
    Ben trots op je hardloop prestaties! Ik ga morgen Fat burnen, nu maar hopen dat ik de draai nog kan ;-) hihi.
    KUS!

• 08 Juni 2008 - 10:42

Robert:

Hey Sneeuwwitje,

Alles paletti? Hier wel hoor. Nusa en ik hebben het vaak over je. We vinden het allebei zo goed dat je zo goed voorbereid op pad bent gegaan. Echt super.
    Op school zijn we bezig met de laatste loodjes. Morgen stellingen inleveren voor het eindgesprek. En dan twee weekjes vakantie.
    De presentatie ging goed. Alleen veel te laag beoordeeld in mijn ogen. Maar dat had Nusa ook al gezegd.
    En weet je wat ook zo belachelijk is? We mogen maar 3 mensen meenemen naar de diploma uitreiking!!!! Veel te weinig. Iedereen krijgt 3 uitnodigingen thuisgestuurd. Misschien mag ik jou drie uitnodigingen hebben? Van jou huis gaat er niemand heen toch? Scheelt voor mij nogal. Kijk maar even.
    Nou dat was weer een heel verhaal. Hopelijk kun je Nederland-Italië inderdaad daar volgen. Heel veel plezier nog en een hele dikke kus.

Liefs Robert