Werk... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Yvonne Meijer - WaarBenJij.nu Werk... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Yvonne Meijer - WaarBenJij.nu

Werk...

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Yvonne

16 Juni 2008 | Suriname, Paramaribo

Dag lieve mensen en alle andere minder lieve mensen die mijn belevenissen lezen...

Aangezien ik een aantal dagen geleden nog een verhaal heb geschreven zal ik het een beetje kort houden.
Afgelopen vrijdag ging ik samen met Moen zijn auto keuren. Vanuit daar zou ik samen met Saskia de verzekering van de brommer in orde maken. Ik heb werkelijk de ogen uit mijn hoofd gekeken (weet niet of dat een bestaande uitdrukking is) hoe het daar gaat. Auto's staan te wachten en je moet via een lange rij aankomen bij de keuringsman. Dit is een soort leger achtig typetje die hoge zwarte laarzen aanheeft en een pistool op zak. Hij roept heel hard: "links, rechts, lichten, remmen, rijden (dan rijden ze een stukje en moet de auto daarna op de handrem). Als dit is gedaan en alles doet het, dan kan je de auto parkeren en wachten op een papiertje. Hup auto gekeurd en je kan weer een halfjaar vooruit met de stempel. Logisch toch?

We hebben de scooter!!!!!!
(zie foto) Hij is nu echt helemaal van ons.
Zaterdag zijn we lekker naar een zwembad geweest. Was wel een eindje rijden op de scooter, maar wel heerlijk! (zie foto)

We zien regelmatig leguanen in onze tuin want ze leven in de boom die in de tuin staat. Gisteren gingen we met Moen en Mila naar een markt (zie foto) en er zat een leguaan in een struik. Ik zei dat en Moen sprong uit de auto om hem met een knuppel dood te slaan. Ze eten hier namelijk alle bloemen op.
Tja...ik houd nu toch echt de volgende keer mijn mond dicht.

Vrijdag was er eten bij Mila. Heerlijk Roti gegeten met de handen, echt heerlijk. Daarvoor natuurlijk Nederland-Italie gekeken. Echt heel erg goed gespeeld (in ieder geval de eerste en laatste 20 minuten)

Nu het belangrijkste: Het werk.
Net zijn we bij het Lotjeshuis geweest. Een weeshuis waaruit de kinderen geadopteerd worden. De kinderen zijn van 0-5. We kwamen onverwacht binnen, maar zijn heel vriendelijk te woord gestaan. Aanstaande maandag kunnen we daar beginnen met een gesprek en hoogstwaarschijnlijk gaan we daar werken. Zag er echt allemaal heel erg goed uit. Ik had er een heel goed gevoel bij. De kinderen waren er niet, die waren naar de dierentuin vandaag. Dat klinkt heel goed toch?
Vanmiddag gaan we naar een gehandicaptenhuis. Hier hebben we om 17.00uur afgesproken. We hebben dus een afspraak staan en de mensen waren geintresseerd in partime vrijwilligers. Heel goed nieuws dus!

Nou lieve mensen. dit waren mijn belevenissen tot nu toe.

Lieve groetjes van Fonnie from Paramaribo, Suriname.

p.s. Ik heb het hier zo naar mijn zin, dat ik hoop dat ik nog wel weg wil. :D

• 16 Juni 2008 - 16:59

Webmaster:

Sorry berichtje was niet zo kort...

• 16 Juni 2008 - 17:04

Stef:

Hey Fon!

Wat goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! Maarre "voor alle lieve en minder lieve mensen"? Ik hoop dat ik bij de eerste categorie hoor :p
    Ik hoop wel dat je nog terug komt! Al kom ik misschien niet meer terug straks... ;)
    Ik wil je al een paar dagen mailen, maar het schoot hier even niet zo op. Moet nog een her doen en was totaal inspiratieloos. Dus daar gaat mijn filmpje nu over :)

Tot snel mails/lees/sms/fax/tamtams!

Dikke kus!

• 16 Juni 2008 - 17:16

Jessica:

Hey Fonnie!
    Klinkt super wat je daar allemaal doet en beleeft. Gave scooter ook :)
    Nog even en dan volgt hopelijk binnenkort de diplomauitreiking. Volgende week eindgesprek...
    En wel terugkomen, hoor ;)
    X Jess

• 16 Juni 2008 - 22:50

Suzie:

Fuun, je ziet er zo heerlijk bruin en stralend uit, als je niet terug wil komen kom ik wel naar je toe om je in die toestand in levende lijve te zien!

• 17 Juni 2008 - 07:47

Marloes:

Hoi Yvon,

Heb al je berichtjes gelezen tot nu toe.. en wat fijn dat je het nu zo naar je zin hebt. Ben benieuwd wat je straks gaat doen als je gaat werken.. Volgens mij heb je ook wel lekker weer erbij?

Nou veel plezier daar,

Kus Marloes

• 17 Juni 2008 - 10:05

Nusa:

Als je niet terug wilt komen kom ik je persoonlijk ophalen hoor ;-)

• 18 Juni 2008 - 15:19

Ben En Co:

Ha die lieve Fuun,meid wat een positieve berichten allemaal ik lees ze nu pas op 18 juni,de site ligt er n.l. nogal eens uit.Wat een leuke dingen maak je mee en nu w.s. ook nog werk.Joepie.

• 20 Juni 2008 - 13:48

Ninja:

Heeeeey Von !!

WAT leuk om over je te lezen man !!! Lees dat je het ERG naar je zin hebt... Goed werk daar man (althans, dat verwacht ik als je aan het werk bent :P)

Ik zou zeggen, geniet de komende tijd want voor je het weet zit het er weer op en zit je weer in het koude kikker landje!!!

Liefs Nin

• 22 Juni 2008 - 09:56

Frans En Rina:

Hoi Yvon,

Fijn om te lezen dat het nu al beter gaat en veel succes morgen(maandag) in het tehuis.

Groetjes en tot ziens!

• 23 Juni 2008 - 20:08

Henrike:

He meid,

Leuk om je vehalen te lezen en je foto's te zien. Fijn dat je het naar je zin hebt en nog veel succes nog.

x Henrike

• 24 Juni 2008 - 10:43

Patrick:

Hej die Yvonne!
    Tof om te lezen hoe erg jij het naar je zin hebt daar :D
    Goed bezig zou ik zeggen!
    Toffe foto's ook,
    enne, hoe was het, om nederland - frankrijk te zien rond de klok van 15 uur ipv 21 uur?

Ga zo door, en succes daar!
    Groetjes Patrick ;)

• 25 Juni 2008 - 21:17

Ben En Co:

ha die fuun,wij wachten met smart op de aanpassing van je site

• 26 Juni 2008 - 12:17

Suzie:

Ik hoop ook dat je snel weer een berichtje acherlaat Fuun, ben heel benieuwd hoe het werken deze week ging!
    Leuk dat je m'n blogs leest en over die reep ben ik het natuurlijk helemaal met je eens...
    Groet'n van je zus

• 27 Juni 2008 - 07:16

Niels, Marieke En ..:

Hee Yvonne!!

was opeens erg benieuwd naar je belevenissen!!
    Het is al weer 2 weken geleden dat je bovenstaande geschreven hebt!! Hoop dat het nu ook allemaal goed met je gaat!
    Hier is het nog rustig..de baby laat nog even op zich wachten! we moeten dus nog even geduld hebben!!!
    Veel plezier nog en een fijne tijd!!! Maak er een mooi avontuur van

Liefs Fam. Hoekman